Lyžiarske stredisko v Tatranskej Lomnici je svetovým TOP rezortom

30.09.2015 Poprad

Tatranská Lomnica 30. septembra (TASR) – Najväčší svetový lyžiarsky portál Skiresort.info zverejnil víťazov najlepších lyžiarskych stredísk prostredníctvom svojho podrobného monitorovania v Test Winner 2015. Lyžiarske stredisko Vysoké Tatry Tatranská Lomnica je zaradené medzi 14 svetových TOP rezortov, ktoré majú do 20 kilometrov zjazdoviek. Získalo aj významné hodnotenie v kategórii „Beginners“ – top rezorty na svete vhodné infraštruktúrou i službami pre lyžiarov začiatočníkov. Chopok Jasná bol zaradený medzi 18 najlepších svetových „Insider Tips“ s dĺžkou zjazdoviek do 60 kilometrov.

„Pri testovaní slovenského lyžiarskeho strediska v Tatranskej Lomnici sme boli príjemne prekvapení hlavne veľmi kvalitnými zjazdovkami pre začiatočníkov, variabilnosťou kabínkových lanoviek so sedačkovým 'Kidstop' systémom. Stredisko je komplexné – poskytuje kvalitné služby požičovne lyžiarskej výstroje a lyžiarskych škôl priamo na svahu, ski-in, ski-out hotely a parkoviská. Zaujímavosťou je spestrenie lyžovačky výletom na Lomnický štít, unikátnym večerným programom v podobe vývozu ratrakom na Tatranskú večeru zážitkov, sánkovačkou či Tatranským ľadovým dómom na Hrebienku. Veľmi nás zaujala aj doplnková služba 'babysittingu' na Skalnatom plese,“ komentoval výsledok lyžiarskeho strediska v Tatranskej Lomnici Oliver Kern, zakladateľ Skiresort.info.

Lyžiarsky rezort v Tatranskej Lomnici je v hodnotení Skiresort.info medzi takými strediskami, ako je napr. francúzske Les 3 Vallées, rakúske Sölden, Hintertux-Glacier, Flachau-Wagrain-Alpendorf, Kitzbühel, Dachstein West, talianske Gröden, švajčiarske Les Quatre Vallées, kanadské Big White, americké Buttermilk Mountain a iné.

Skiresort.info je jediný online portál s detailnými informáciami o 5100 lyžiarskych strediskách. Cena Test Winner 2015 je udelená za vynikajúce výkony svetových ski areálov. Lyžiarske stredisko Tatranská Lomnica je medzi víťazmi Test Winner 2015 s viacerými individuálnymi kritériami ako napr. ponuka zjazdoviek, lanovky a vleky, garancia snehu, úprava zjazdoviek, orientácia v stredisku, prístup a parkovanie, čistota a hygiena v stredisku či prístup personálu, ponuka pre začiatočníkov, pokročilých lyžiarov, rodiny s deťmi, ale aj ponuka pre bežecké lyžovanie a vplyv prevádzky na životné prostredie.
 
 
 
 

Vyberte región